onsdag 3 mars 2010

Extremvintern 2010!


Alltså, den här vintern. Allvarligt. Så mycket snö som fallit, skottats undan, fallit igen och igen och igen. Snövallarna blir bara högre och högre. Barnen når upp till sådant de aldrig kunnat känna på tidigare - dagistaket till exempel! De kan krypa uppe på häckarna i stället för att gå på trottoaren. En sträcka som i vanliga fall tar 10 minuter att gå behöver vi en timme för eftersom alla snöberg ska bestigas och alla snöklumpar kastas med. De tycker att snön är hur härlig som helst!

Och jag tycker faktiskt också att det är rätt häftigt ändå! Naturen är så fascinerande och också väldigt väldigt vacker. Det kan dröja länge innan vi får uppleva en vinter av det här slaget igen.


Bänken i hörnet i närheten av Konsum, där vi ibland sitter och äter glass på sommaren, är nu totalt gömd i ett snöberg som är flera meter högt. Barnen klättrar upp, rör vid den stora ekens grenar och åker kana nedför i en väldig fart. "Det här ska vi komma ihåg i sommar" säger vi till varandra. "I sommar när vi sitter här och svettas i bara klänning och sandaler".

Fast innan det är dags för det har vi en hel massa snöberg att bestiga och säkert en hel del snö kvar att skotta. Det är fint det med. Varm choklad i en snödriva är också gott!

Inga kommentarer: