fredag 1 oktober 2010

Blanda gammalt och nytt

Det absolut vanligaste inredningstipset måste ju vara att man ska "blanda gammalt och nytt för att få ett personligt hem". Det måste ju också vara världens mest självklara tips! Vem gör inte det, liksom.


Man har några möbler och prylar som hänger med från barndomen, studentkorridorsrummet och första minilägenheten. Sen får man ett bord av någon och ärver några andra grejer. Hemma hos mamma och pappa hittar man ett par fina grejer som man "lånar" med sig hem. På vägen köper man också en hel del nytt, både sådant man verkligen vill ha och annat som mest är av nödvändighet. I dag handlar ju också de flesta, speciellt inredningsintresserade, på loppis. Så ett hem där man blandar gammalt och nytt måste ju bli resultatet för de allra allra flesta!

Vi har definitivt gjort på det viset. Och jag gillar det! Speciellt mycket tycker jag om att återanvända de saker som fanns i mitt eget barndomshem och det jag vet fanns hemma hos min man. Just nu är den mest populära leksaken här hemma BRIO-järnvägen - och det finns en rejäl samling räls och tåg! Det allra mesta lekte Markus med som liten och från honom kommer containerkranarna, de höj- och sänkbara broarna och andra avancerade grejer. Även från mitt barnrum kommer ett gäng räls som jag har gjort "finare" genom att färglägga i pastellfärger och som är märkta med namnen Anna och Jessica, som var min bästis i fem-årsåldern. Det är häftigt att se våra saker, så genomsyrade av hur vi var då, nu övertas av våra barn som gör dem till sina. Jag skulle tro att nästen hälften av barnens leksaker faktiskt är sådant som vi lekt med och älskat.

Vid Emils säng hänger den ena av två gardinlängder som fanns i mitt rum som liten. Jag känner mig så trygg när jag på kvällarna kryper ned i sängen under den för att natta honom. Kolla vilket fantastiskt mönster!


På hans överkast, som är en filt som hängt med Markus länge, finns både våra gamla och barnens nya gosedjur. Lisa sover i den säng som jag har sovit i från 8-årsåldern tills jag flyttade ihop med Markus. På hennes och Julias sängar ligger på dagarna de rosa mjuka överkasten som jag och min storasyster hade och som jag tillbringat så många lekande timmar på. Även Emils säng har funnits länge i Markus släkt. Madrasserna är ju förstås nya, kanske jag ska tillägga!

Ja, jag gillar det här med att blanda gammalt och nytt och skulle aldrig vilja ha det på något annat sätt.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Det där tyget är så fint! Jag hade det ju också i mitt rum innan du fick ärva det av mig. Våra föräldrar köpte många fina grejer på 70-talet. Det är ett riktigt Emil-tyg, med den lilla bilen som är ute och åker i det glada landskapet. Hoppas att han gillar det lika mycket som vi gjorde.
/Storasystern.

Madde sa...

Jätte fint :) . Älskar inredning, drömmer om att någon gång kunna köpa ett hus och göra det precis som jag vill ha det :)

Kikar runt lite på andra föräldrabloggar på bloglovin, så lämnar ett spår. Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Anna Fredag sa...

Storasyster: Ja, vi har verkligen haft många fina saker och det är jag så glad för!

Madde: Kul att du hittat hit! Ja, att ha ett hus och verkligen få göra det precis som man vill ha det är superkul! Det tar lite tid bara... Nu har vi hållt på i sju år och har några år kvar tills det är "klart"!