onsdag 27 oktober 2010

Fondue


Vad kallt det har blivit! Snö och rimfrost i massor på morgnarna. Varmare luft är tydligen på väg men en försmak av vintern har vi definitivt fått. Visst blir livet lite omständligare den här delen av året (oj, vad mycket kläder som ska av och på små barn!) men det är riktigt mysigt, tycker jag!


Nu behöver vi mat som värmer både kropp och själ. Soppor, grytor och risgrynsgröt i all ära - den senaste veckan är det fondue som fått stå för värmen vid vårt köksbord! Ostfondue med baguette, morot och blomkål ena dagen och chokladfondue med frukt och marshmallows till efterrätt den andra. Så gott.


Ostfondue var vår bästa snabbmat som studenter i Lund. Det kanske inte är det första man tänker på till middag för en småbarnsfamilj dock, så det var länge sen vi tog fram grytan. Men de tyckte det var gott så vi lär servera det fler gånger! Chokladfonduen var det ju ingen tvekan om att de skulle älska... Vit och mörk choklad och marshmallows och olika frukter skurna i bitar. Jag blir sugen bara jag skriver orden!

Inga kommentarer: