tisdag 12 oktober 2010

Ståp!


Jag hittade den här skylten på handtaget till tjejernas rum för några dagar sedan. Egenhändigt ihopknåpad och väldigt tydlig i sitt budskap. Och så hittade jag lillasyster storgråtandes eftersom storasyster sa att hon inte fick komma in i deras gemensamma rum...

På vår "att-göra-lista" för den här vintern står (bland annat) att fixa till alla sovrum så att barnen äntligen kan få sina egna rum. Det har länge varit en bra lösning att tjejerna har delat rum. De har haft det mysigt tillsammans och tyckt om att ha varandras sällskap till natten. Den här sommaren har nya behov av eget utrymme definitivt vuxit fram och det märks att det är dags att de får sina egna rum och en klarare uppdelning mellan "mitt" och "ditt". Deras planer för hur rummen ska inredas är i full gång!

Jag misstänker att det kommer att bli både "tillträde-förbjudet"-skyltar på dörren, uppnålade affischer på väggarna, dagböcker med lås och hemliga lådor... Vi är på väg in i en ny fas i familjelivet nu och jag gillar det!

1 kommentar:

k sa...

Intressant det där. Jag lever i något slags hopp om att eget rum egentligen inte är nödvändigt. Mest för platsbristens skull. Men det är onekligen spännande att sådana nya faser inträder. Något att se fram emot;)!