måndag 9 november 2009

I sjukstugan

Nu går vi in på sjunde dygnet med sjukstuga här hemma. Och nej, det är inte svininfluensan!


I onsdags kväll åkte jag snabbt in med Lisa till jourmottagningen efter att hon helt plötsligt, efter ett dygns feber, började hosta starkt, ihåligt och "skällande". Hon satt i mitt knä och gosade och tappade i princip nästan rösten på bara några minuter. Kikhosta var diagnosen enligt läkaren och vi åkte hem med antibiotika och bamseklistermärken.

I torsdags blev sen Julia blank på ögonen och varm i pannan men hon klarade sig genom att sova extra mycket och var pigg som en lärka hela helgen. Sent i lördags kväll var det Emils tur. Han hade haft feber och lite hosta under dagen men plötsligt var febern uppe i över 40° och han började hosta hårt, kippade efter luft och hulkade som att han ville kräkas utan att det kom något. Jag trodde ärligt talat att han skulle kvävas och dö. Vi har över en halvtimmes bilfärd till sjukhuset så vi ringde direkt till ambulansen som finns på närmare håll. De kom på en gång men redan på vägen in andades han mycket lugnare.

Falsk krupp var Emils diagnos. Med 10 kortisontabletter vidgades luftrören fint och han kunde andas igen. Läkaren verkade tveksam till att det verkligen var kikhosta Lisa hade och jag bad honom att se efter vad som stod i hennes journal. Det gjorde honom inte mer övertygad. Ibland får jag en känsla av att läkare gissar sig fram och den ene säger något som den andre anser vara helt fel och vice versa. Och mitt emellan står man själv och bara önskar att ens barn ska må bra och bli frisk! Hur som helst så mår de bättre nu. Hostattackerna blir färre och färre och bara Emil har fortfarande lite feber.


Vi har befunnit oss i något av en bubbla här hemma! Som tur är har Markus haft helt lediga dagar i sitt oregelbundna jobbschema så vi har varit två vuxna hemma. På kvällen när barnen somnat har vi plockat fram thé, vin, choklad, nötter, stinkande ostar och oliver och myst tillsammans medan vi sett avsnitt efter avsnitt av Desperate Housewives.

Visst är det tur att vi har fredag hela veckan så vi kan ha fredagsmys varenda dag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig blogg Anna, kul att läsa om dina tre små yrväder. hoppas snart träffa er alla. kramar Lotta

hem ljuva hem- helena sa...

Åh, jag vet hur det känns att vara i den där bubblan med sjuka barn! Skönt i alla fall att ni varit två vuxna med allt och att ni fått några mysstunder för er själva! Krya på er!! Kram.

Anonym sa...

mycket intiresno, tack