onsdag 13 januari 2010

Vintersallad

När det är så kallt ute som det har varit de senaste veckorna blir man ju inte direkt sugen på kylskåpskall isbergssallad, smaklösa tomater och vattnig gurka... Behovet av vitaminer och färg är däremot stort och då passar det perfekt med en ljummen sallad till maten!


Den här salladen kom till på ett sätt som är typiskt för hur jag lagar mat. Jag utgår ifrån en råvara som jag behöver (vill) använda och funderar sedan på 1) vad har vi för andra råvaror hemma? 2) vad är jag sugen på? 3) vad passar till? Sen slänger jag ihop något lite på en höft! Ibland blir det ingen höjdare men oftast faktiskt riktigt gott. Den här salladen var så god att jag var tvungen att göra den igen bara några dagar senare!

Jag utgick ifrån ett litet paket färska sockerärtor och kokade dem kort i vatten tillsammans med en morot hyvlad i strimlor med hjälp av potatisskalaren. Hällde av dessa i ett durkslag och smälte en klick smör i kastrullen. Pressade i en stor klyfta vitlök som fick fräsa lite och sedan rörde jag ned kikärtor (på burk och ordentligt sköljda) så att de blev varma och tog smak av smöret och vitlöken. Tills sist blandade jag alltihop i en skål med svartpeppar och flingsalt. Såååå gott!

4 kommentarer:

k sa...

Det låter makalöst gott! Ska tipsa maken som lagar all maten här hemma...

Anonym sa...

Åhå det där ser riktigt gott ut! *Lägger på minnet*

isabels värld sa...

Jag är också en "höftare" när det gäller matlagning, kul att experimentera! Det där lät smarrigt! Ska testas. kram Pernilla

A home far away sa...

Mums såg gott ut!

Ha en fin dag
Kram Gunilla i Singapore