tisdag 2 februari 2010

För sex år sedan


Så länge sedan. Så mycket som har hänt. Så mycket känslor, kärlek, lycka och slit. Älskade unge! 6 år idag - så stor och så liten på samma gång. Så många dimensioner som ryms i en och samma lilla kropp.

Det är fantastiskt på så många plan att skapa liv och sätta barn till världen. Först går man där med sin växande mage; drömmer, planerar, oroas och längtar om vartannat. Sedan finns plötsligt ett litet barn där. En ny liten människa som, trots att man burit henne inom sig, är en egen liten individ att upptäcka och lära känna. Helt sin egen! Och så väl som man sedan känner sitt barn, den relationen går inte att skapa på något annat sätt. Den kommer ifrån att finnas där dag och natt i såväl skrik och skratt som i frustration och nyfiken upptäckarlust. Att finnas där och stötta, hindra, peka ut vägen och följa med - allt i en ständig bergochdalbana! Det är sannerligen inte alltid lätt men åh! det finns inte heller någonting som går upp emot att få vara där och dela sitt liv med ett litet barn.

Förlåt mig, jag är lite sentimental... Men det är en stor dag idag! En sexåring i huset. Sex år. Wow!

3 kommentarer:

Trollmor sa...

Stort grattis till din sexåring!
Underbar bild, så mycket känslor det ryms i den.
Måste få säga att jag trivs så bra här hos dig :-)
Hoppas att ni fick en fin födelsedag tillsammans.
Kramar Trollmor

Maria sa...

Hej Anna!
Först vill jag tacka för din kommentar!
Sedan vill jag gratta din sexåring!
Visst är det så med livet med barn, det rymmer så många känslor. Det är både det roligaste, bästa, underbaraste, svåraste, oroligaste att vara förälder.
Men det viktigaste av allt, vilken rikedom!

Pia sa...

Hej, vilken fin blogg du har! Gillar dina bilder, personliga och fina med många vackra gamla prylar! Kram och välkommen in till mig!