onsdag 19 augusti 2009

I stället för New York och Paris

Den här årstiden väcker en stark längtan i mig efter att få trampa gatorna i någon vacker storstad. Sitta på en uteservering med solen i ögonen och kyla mot huden. Men det blir inget Paris i år. Inget Prag och inget New York. "Vi åker till Norrköping!"sa min Markus. "Där finns breda trädkantade gator, uteserveringar och spårvagn." Sagt och gjort. Norrköping fick det bli.Vi tog tåget en morgon för en knapp timmes resa. Och han hade rätt! Norrköping var superfint med vacker industriell arkitektur, parker och fontäner, trädkantade gator och uteserveringar med filtar hängandes på stolsryggarna.
stadsmuséet hann vi med sista dagen i "Grå Huset" där barn får prova på hur människor levde förr i tiden. Vi kardade ull och tovade bollar i såpvatten tills mina händer var alldeles ömma.
Sen utforskade vi hela muséet med sina utställningar om hantverk och textil och tittade på uppbyggda gammeldags affärer och modeller av staden. Det var så himla fint gjort allting och spännande för både barn och vuxna. På utegårdens servering åt vi också en ljuvligt god lunch under kastanjeträden. Titta! Det hade lika gärna kunnat vara Paris:


Vi hann också med spårvagnsåkande, lite tittande i affärer och sedan glass i det fantastiskt fina kvarteret Knäppingsborg. Nästa gång storstadssuget sätter in vet jag vad jag ska göra - ta tåget till Norrköping!

2 kommentarer:

Pärlor på ett snöre sa...

Jag tycker också om Norrköping.

Trollmor sa...

Härliga bilder!
Knäppingsborg är en mysig stadsdel, en liten favorit i Norrköping.
Nu var ni nästan hemma hos mig och hälsade på, bor bara några mil ifrån ;-)
Ha en skön helg!
Kram kram