måndag 24 augusti 2009

Pannkakor som i Amerika

Senaste åren har jag stekt fler pannkakor än jag vågar räkna efter. "Pannkakor!" är standardsvaret när jag undrar vad barnen vill ha till lunch eller middag. Ibland gör jag dem till viljes men det finns gränser för hur mycket pannkaka man egentligen har lust att stoppa i sig. Det var dags att tänka lite nytt!


Vår snälla granne har buskar med stora amerikanska blåbär och delar frikostigt med sig till oss. Amerikanska pannkakor har jag aldrig provat att göra eftersom jag fått för mig att det var lite bökigt. Så fel man kan ha! Det var helt enkelt hur lätt som helst. Efter att ha googlat lite recept gjorde jag så här:

I en bunke blandade jag ihop 2,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 0,5 tsk salt och 2 msk socker. I en kastrull smälte jag 2 msk smör och blandade sedan i 2,5 dl mjölk och 1 ägg och vispade alltihop kraftigt för hand. Slutligen rörde jag ned vätskan från kastrullen i bunken och blandade om.

Jag stekte pannkakorna tre åt gången i en stekpanna modell lite större. Trixet är att vänta tills man ser att det blir små hål uppepå i smeten, då är det dags att vända! Som sagt, hur enkelt som helst!

Man måste ju inte ha de amerikanska bären utan kan ta hederliga svenska (som faktiskt är snäppet godare!) eller andra bär. Fast det var ju onekligen mysigt att tassa ut i det daggvåta gräset och fylla en skål - fort gick det också eftersom de är så stora! Lönnsirap, däremot, det är ett måste. Enjoy!

2 kommentarer:

Markus sa...

Hi darling! Yeah Your pancakes rule! Miss You!

Karin hemochliv.blogg.se sa...

Jag älskar pannkakor!

Kul med ny blogg.

Tävla hos mig nu!