måndag 7 september 2009

I böljan blå

Jag sitter på badrumsgolvet och tittar på lillkillen som badar i sin blå badbalja. Jag undrar hur många gånger jag suttit där egentligen, på exakt samma plats, med ryggen lutad mot badrumsskåpet.


Med tre barn som kommit tätt och inget badkar i det pyttelilla badrummet har badbaljan aldrig ställts undan. Varje dag har det badats i den här helt outslitliga baljan! I perioder har det varit en liten bebis som man fått hålla och varsamt tvätta. Oftare än vad som egentligen är rimligt har två barn badat tillsammans...När jag ser barnen så här slår det mig alltid hur lika de är; samma hår, hud, kroppsform och kroppsspråk. Och ändå så helt unika och egna.Jag antar att den dagen då det faktiskt verkligen är dags att ställa undan badbaljan kommer att vara en riktig milstolpe i vårt familjeliv. Dagen då småbarnsåren är över, liksom.

1 kommentar:

hem ljuva hem- helena sa...

Underbara bilder! Fina att minnas när de blivit äldre och inte längre ryms i badbaljan (hur gärna de än skulle vilja det).
Du har rätt- de är verkligen lika alla tre! Supersöta! Hoppas att ni har det bra trots förkylningar. Själv känner jag mig alldeles kolossalt trött i veckan. Ovanligt, men det beror troligtvis på rester av förklylning. Kram!